Airconditioning Helmond

Advies over airconditioning in Helmond

Dat een deskundig advies en het kopen van airconditioning in Helmond hand in hand kunnen gaan, bewijzen we bij Duurzaam Wonen Wijzer keer op keer. Wij zijn hét adres voor zowel een goed advies over duurzaam wonen en de aanschaf van duurzame apparaten, zoals een airco in Helmond. Wij voorzien u van deskundig advies over de juiste airco voor uw woning, zodat u in de warme perioden van het jaar heerlijk kunt genieten van de broodnodige koelte. En zoals onze naam al suggereert, is advisering over het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden ons grote doel. Vandaar deze specialiteit. Wij informeren iedereen graag over de beste airconditioning in Helmond in combinatie met andere duurzame apparaten in uw woning. U weet dan zeker dat u een goede en ook duurzame airco gaat kopen die uitstekend past bij uw woonwensen van dit moment en die straks ook aansluiten bij de eisen van een duurzame woning. Op deze pagina leest u er meer over. Direct een afspraak maken, kan uiteraard ook. Neem daarvoor contact met onze adviseur voor een vrijblijvende quickscan en een airco advies op maat!

 • Bespaar op energiekosten
 • Goed en betrouwbaar advies
 • Professionele installatie

Airco kopen en door expert laten plaatsen

Wilt u een topkwaliteit zuinige airconditioning kopen? Dan is het belangrijk dat u weet wat de afmetingen van uw woning zijn en wat de isolatiewaarde van uw huis is. Probeer daarbij ook in te schatten wat daarbij uw te verwachten stroomverbruik wordt. Dat laatste is handig om te weten, omdat er in uw woning op korte termijn steeds meer duurzame apparaten komen te staan. Binnenkort moeten apparaten als een airco, cv-ketel, warmtepomp en zonnepanelen met elkaar gaan samenwerken om woningen te verwarmen en/of te koelen. Als het gaat om energieverbruik en functionaliteiten gaat, kunt u straks deze apparaten eigenlijk niet meer los zien van elkaar. Handig dus om daar alvast rekening mee te houden bij het kopen van een airconditioning in Helmond. Wij adviseren u daar graag over.

1. Vraag offerte aan

Vraag een offerte aan en we bellen u binnen 1 werkdag om de wensen door te spreken en een vrijblijvende afspraak in te plannen.

2. Afspraak op locatie

Wij komen bij u langs en kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en welke het best bij u en uw situatie passen.

3. Offerte op maat

U ontvangt een offerte op maat per mail. U kunt alles nog even rustig doorlezen en bespreken voor u akkoord gaat. Na akkoord plannen we een dag in die u goed uitkomt om de opdracht uit te voeren.

Airco

Waarvoor Duurzaam Wonen Wijzer inschakelen?

Ons grote doel is dat iedereen op korte termijn zijn of haar woning duurzaam maakt. En de overheid stimuleert dat! Vraag ons daarom gerust om een geheel vrijblijvende quickscan van uw woning in Helmond te doen. Op basis van deze quickscan kunne we u adviseren over de beste en meest voordelige oplossing(en) op het gebied van duurzaam wonen. Wat mag u van ons verwachten?

 • Vrijblijvende quickscan
 • Uw wensen centraal
 • Korte lijnen
 • Eigen monteurs
 • Deskundig advies
 • Vakwerk
 • Service en ondersteuning

Vrijblijvende quickscan voor uw woning in Helmond

Voor een vrijblijvende quickscan komen we bij u thuis langs voor een schouw. Die duurt plusminus een uur. In dat uur scannen we uw woning op al dan niet aanwezige zogenaamde energie opwekkers, -verbruikers en -verliezers. Op basis van onze bevindingen kunnen wij u adviseren over uw mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Welke maatregelingen kunt u nemen, en welke combinatie van maatregelen is het meest rendabel voor u? Uiteraard ontvangt u van ons daarbij een vrijblijvende offerte voor onder andere een airco.

Wat u ook echt moet weten is dat het financieel aantrekkelijk is om het plaatsen van een airconditioning in Helmond te combineren met zonnepanelen. En wilt u zich ook alvast oriënteren op de aanschaf van de verplichte warmtepomp in 2026? Dan adviseren wij u over de beste airco voor nu die u straks ook op een duurzame manier kunt combineren met andere apparaten in huis, zoals de warmtepomp. Wij laten u graag het verschil in energiekosten zien.

Op weg naar een duurzame woning

Ook mogelijk is een persoonlijke ‘Roadmap naar een duurzame woning’ die we voor u kunnen opstellen. Hierin maken we een overzicht van de bouwfysische eigenschappen van uw woning in Helmond. Zoals hoeveel kamers en radiatoren u heeft, en ook de soort cv, uw isolatie, uw warm waterverbruik, gasverbruik en stroomverbruik. In de Roadmap ziet u welke energieopwekkers, -verbruikers en -verliezers erin uw pand zijn. De inventarisatie voor de Roadmap duurt plusminus twee uur. Onze bevindingen komen dus te staan in de Roadmap: een handige en overzichtelijke wegwijzer waarin alle aanpassingen staan die u kunt doen om uw woning te verduurzamen.

Duurzaam Wonen Wijzer
5.0
Gebaseerd op 71 beoordelingen
powered by Google
Chantal De HaasChantal De Haas
14:34 16 Jun 23
Wij zijn erg tevreden! Goede snelle service en goede kwaliteit!Het plaatsen van de zonnepanelen is gedaan door twee geweldige mannen mannen waar wij erg tevreden over zijn. Top gedaan!!!!
J VermeulenJ Vermeulen
17:45 14 May 23
We zijn erg tevreden zoals bij ons de zonnepanelen geplaatst zijn. Vooraf een duidelijke offerte gekregen. Goede en aardige monteurs die netjes werken. Zonder meer : Aanbevelenswaardig.
Hans Van DeursenHans Van Deursen
12:33 30 Jan 23
Leuke samenwerking met dit bedrijf, komen afspraken na en alles binnen 1 dag klaar (ondanks het slechte weer).Je krijgt een duidelijke uitleg vooraf en er wordt meegedacht over oplossingen!!Het installeren zelf was ook prima met zelfs verstevegings latten aangebracht in het dak zodat ze de beugels goed stabiel vast komen te liggen. (zie foto 2 )
Henrie BrouwersHenrie Brouwers
11:11 24 Dec 22
Het Team van Duurzaam Wonen Wijzer heeft van het 1e contact, ons prima geïnformeerd en geholpen met de juiste keuze. ondanks de vrieskou is de installatie keurig volgens afspraak geïnstalleerd, de complete werking uitgelegd en schoon en netjes opgeleverd.
Ruth SahetapyRuth Sahetapy
17:39 29 Jun 22
Door DWW een roadmap laten maken; ons doel is om gasloos te wonen. Sander heeft in kaart gebracht welke maatregelen we kunnen nemen en of het kosten/energie rendabel is.In ons geval is het plan: Zonnepanelen, airco's om te verwarmen (en als bonus koelen in de zomer), electrische boiler voor tapwater, infraroodverwarming voor de natte ruimte, HR++ glas in de achterpui (de rest vh huis was al van HR++ glas voorzien). Extra isolatie bleek niet nodig, waarmee we onnodige kosten hebben bespaard.De zonnepanelen en airco's zijn door DWW geplaatst. In 3 dagen waren we 18 zonnepanelen, een 3 fase meterkast, en 5 airco's rijker. Alles hartstikke netjes en snel geplaatst (en opgeruimd). De afspraken zijn nagekomen en toen het tegenzat met het boren door onze buitenmuur bleek Rowan de volgende dag alweer op ons dak te staan om de klus af te maken. We hebben uitleg gekregen over de app om de airco's te besturen (er zitten ook afstandsbedieningen bij) en voor de zonnepanelen hoef je maar een paar stappen te doen om de app in werking te stellen (staan op papier). Ook de BTW teruggave werd geregeld.Ik kan Duurzaam Wonen Wijzer warm aan bevelen! Sander, Jur en Rowan hebben ons geweldig geholpen.
js_loader

Waarom airconditioning van Duurzaam Wonen Wijzer?

Alle kennis die wij hebben over duurzaam wonen, delen wij graag met u als u een airconditioning in Helmond wilt kopen. Want ook dit apparaat wordt op korte termijn onderdeel van een reeks (duurzame) apparaten in uw huis. Op dit moment hebben veel mensen al gekozen voor zonnepanelen. En in 2026 wordt het verplicht om de cv-ketel te vervangen door een (hybride) warmtepomp. De airco en warmtepomp moeten dan gaan ‘samenwerken’. Hoe dat is zijn werk zal gaan, leest u hieronder.

Verwarmen met een airco

U weet ongetwijfeld dat u een airconditioning kunt gebruiken om te koelen en te verwarmen. Sterker nog: een topkwaliteit airco is een compleet klimaat beheersysteem die geschikt is voor zowel koelen, verwarmen, ontvochtigen als filteren. En omdat hij op stroom werkt, biedt de airco u alle mogelijkheden om uw gasverbruik in huis te verminderen. Zeker als u een cv-ketel hebt die gasgestookt is. Als u namelijk uw airco gebruikt om uw woning bij te verwarmen, hoeft u de cv niet meer op volle kracht te laten werken. U hoeft namelijk met een airco uw cv niet meer zo hoog te zetten. Een airco op stroom gebruiken is veel voordeliger dan een cv op gas. En wie daarbij ook nog zonnepanelen heeft, komt dan wel uitermate voordelig uit met zijn of haar stookkosten! Heeft u al een airco in uw woning in Helmond? Dan kunt u in 2026, bij de verplichte aanschaf van de warmtepomp, kiezen voor een kleinere pomp met wat minder vermogen vanwege de gecombineerde verwarming door uw airco en uw cv-ketel.

Airco in Helmond in combinatie met zonnepanelen

Als u zonnepanelen hebt, is het kopen van een airconditioning in Helmond extra aantrekkelijk voor u. Uw verbruikskosten voor de airco zijn en blijven dan op nul staan! Gewoon omdat uw airco op stroom werkt. En uw zelf opgewekte stroom is groen, waardoor uw CO₂-uitstoot zeer laag is. We spreken dan wel van een win-winsituatie voor zowel mens als milieu!

Smart Energy Grid

Duurzaam en efficiënt koelen en verwarmen vereist een optimale samenwerking tussen de airco en apparaten zoals een cv-ketel, warmtepomp en zonnepanelen. Het Smart Grid Systeem van Duurzaam Wonen Wijzer kan u hierbij helpen. Hierin staat namelijk uw energieverbruik centraal. In het Smart Energy Grid systeem zijn alle energieproducenten en energieafnemers aan elkaar gekoppeld. Deze slimme omvormer anticipeert op wat een apparaat aan energie nodig heeft en hoe groot het aanbod bij u in huis is. Dit systeem beoordeelt of het energieoverschot van uw zonnepanelen bewaard moet worden in een thuisaccu of in het boilervat van een warmtepomp. Dat is namelijk altijd voordeliger dan de energie terugleveren aan de energiemaatschappij. Zeker als binnenkort de salderingsregeling hiervoor definitief verleden tijd is. U kunt de door u opgeslagen energie op een later moment gebruiken, bijvoorbeeld om ’s nachts uw airco in Helmond aan te zetten tijdens een zeer warme periode.

Airco-onderhoud service in Helmond

Gaat u een airco kopen? Dan is het handig om ook kennis te maken met de airco-onderhoudservice van Duurzaam Wonen Wijzer. Een goed onderhouden airco doet het altijd en werkt energiezuiniger. Airco-onderhoud kunt u ook combineren met onze zonnepanelen wasservice. U heeft dan direct 25% korting te pakken! Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Airco kopen in Helmond? Binnen 4 weken geïnstalleerd!

Meer weten over airconditioning, airco-onderhoud of manier van verduurzamen in Helmond? Of een vrijblijvende quickscan laten uitvoeren? Bel ons dan op 085-3036525 Of mail uw vraag naar info@duurzaamwonenwijzer.nl. Duurzaam Wonen Wijzer helpt u met duurzaam wonen! Dat helpt het milieu en uw portemonnee.

 • Kennis en ervaring
 • Korte lijnen
 • Deskundig advies
 • Vakwerk