Airconditioning Helmond

Het gebruik van een airco in uw woning in Helmond

Als u te maken heeft met een hittegolf dan heeft u waarschijnlijk behoefte aan een goede airco in uw woning. Duurzaam Wonen Wijzer in Helmond geeft u het beste advies op het gebied van duurzaam wonen en geeft u daarom ook eerlijk advies over het gebruik van een airconditioning. Wij van Duurzaam Wonen Wijzer zijn op de eerste plaats geen verkopers, maar adviseurs. Duurzaam Wonen Wijzer kan voor u alle energieopwekkers, verbruikers en verliezers in kaart brengen. Want begrijpen is besparen! Wij kijken met u mee naar welke duurzame producten en diensten het meeste effect hebben, wat ze kosten, wat ze opleveren en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Zo krijgt u altijd advies op maat.

Milieubelasting en airco’s

Airco’s verbruiken veel stroom en zijn daarom milieubelastend. Het maken van een airco kost veel aan grondstoffen, onder andere kunststoffen en metalen. Ook zitten er ‘koelmiddelen’ in die bijdragen aan het broeikaseffect. Maar hoe houdt u dan uw woning in Helmond lekker koel tijdens de warmste dagen van het jaar? U kunt wel gebruik maken van een airco, maar doe dit verantwoord. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een airco met een splitsysteem. Ze zijn in aanschaf iets duurder dan een normale airco, maar ze verbruiken veel minder energie waardoor ze op ten duur goedkoper zijn. Let bij de aanschaf van een airco altijd op de energielabel en of de airco werkt met de zogenoemde natuurlijke koudemiddelen. Deze zijn een stuk minder schadelijk voor het milieu.

Airconditioning Helmond

Alternatieve voor het gebruik van een airco

Er zijn alternatieve mogelijkheden op het gebied van koeling om uw woning in Helmond koel te houden tijdens de warme zomerdagen. Als u ‘s ochtends, als het nog koel is buiten, alle ramen en deuren maximaal een uur tegenover elkaar open zet, ontstaat er op deze manier een frisse wind door uw huis. Voor de rest van de dag is het dan belangrijk dat de deuren en ramen juist zoveel mogelijk dicht blijven. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een ventilator. Deze koelt niet, maar verplaatst slechts te lucht, daardoor koel je sneller af. Gebruik een ventilator alleen als je zelf in de ruimte bent. Een aircooler is een combinatie tussen een airco en een ventilator. U kunt hem zelf vullen met water of met ijs. Hiermee koelt en zuivert hij de lucht. Een aircooler verbruikt veel minder stroom dan een airco. U kunt ons altijd contacteren voor meer advies over het verkoelen van uw woning in Helmond.

Meer advies over airconditioning? Neem gerust contact op met Duurzaam Wonen Wijzer

Wilt u graag meer advies over het verkoelen van uw woning? Neem dan contact op met Duurzaam Wonen Wijzer in Helmond. U kunt ons altijd bellen 085-3036525 of u kunt ons mailen info@duurzaamwonenwijzer.nl. Duurzaam Wonen Wijzer geeft u altijd eerlijk advies over het gebruik van Airco’s in uw woning!

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk