Airconditioning Laarbeek

Duurzaam Wonen Wijzer over airconditioning

In Nederland komt het wel eens voor dat wij te maken hebben met een hittegolf, en dan wilt u het liefst een koel huis. De meeste huishoudens doen dit door middel van een airconditioning. Helaas staat een airconditioning niet bekend om zijn energiezuinige karakter. Sterker nog een airconditioning is zelfs heel milieubelastend. Duurzaam Wonen Wijzer in Laarbeek zijn op de eerste plaats geen verkopers, maar adviseurs. Duurzaam Wonen Wijzer kan voor u alle energieopwekkers, verbruikers en verliezers in kaart brengen. Wij kijken met u mee naar welke duurzame producten en diensten voor u het meeste effect hebben. Zo krijg u altijd eerlijk en betrouwbaar advies.

Energieverbruik van airco’s

In de regel verbruikt een airco veel stroom, maar dat is niet de enige reden waarom een airco milieubelastend is. Bij het maken van een airco worden ook veel grondstoffen gebruikt, denkt u hierbij aan kunststoffen en metalen.

Ook zitten er ‘koelmiddelen’ in de airco die bijdragen aan het broeikaseffect. Er zijn een paar duurzamere airco’s die u kunt overwegen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een airco met een splitsysteem. Ze zijn in aanschaf wel wat duurder dan een reguliere airco, maar ze zijn ook een stuk zuiniger. Bij het aanschaffen van een airco moet u ook altijd letten op de energielabel en of de airco werkt met de zogenoemde natuurlijke koudemiddelen. Deze zijn een stuk minder schadelijk voor het milieu. Duurzaam Wonen Wijzer in Laarbeek denkt graag met u mee naar de verschillende mogelijkheden als u op zoek bent naar de zuinigste airco.

Airconditioning Laarbeek

Andere mogelijkheden voor een koele woning

In Nederland hebben wij niet zo vaak te maken met de hittegolf. Maar mocht deze toch voordoen, kunt u maatregelen nemen die de woning koel kunnen houden zonder gebruik van een airco. Als u ‘s ochtends, als het nog koel is buiten, alle ramen en deuren maximaal een uur tegenover elkaar open zet, ontstaat er een frisse wind door uw woning. Voor de rest van de dag is het dan wel noodzakelijk om dan de ramen en deuren juist dicht te houden. Zo houdt de woning de koude lucht vast en blijft het lekker koel binnen. Vermijd het gebruik van apparaten die warmte afgeven. Denkt u hierbij aan kaarsen en lampen. Heeft u toch behoefte aan koele lucht? Dan kunt u ook gebruik maken van een ventilator. Deze koelt de lucht niet, maar verplaatst het zodat u sneller afkoelt. Gebruik de ventilator dan alleen als u zelf in de ruimte bent. Anders is het natuurlijk nog steeds energieverspilling.

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Duurzaam Wonen Wijzer in Laarbeek!

Wilt u graag meer weten over airco’s of over alternatieve koel mogelijkheden voor uw woning in Laarbeek? Neem gerust contact op door ons te bellen 085-3036525 U kunt ons ook mailen met vragen info@duurzaamwonenwijzer.nl.
Duurzaam Wonen Wijzer helpt graag met het verkoelen van uw huis!

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk