Airconditioning Son en Breugel

Duurzaam Wonen Wijzer in Son en Breugel geeft advies

In Son en Breugel staat Duurzaam Wonen Wijzer voor u klaar om u het beste advies te geven op het gebied van duurzaam wonen. Zo ook op het gebied van airconditioning. Duurzaam Wonen Wijzer brengt al uw huidige en toekomstige verbruiksprofielen in kaart. Dit doen we door middel van een vrijblijvende quick-scan. Dit is een persoonlijke schouw van uw dak en meterkast. Zo kunnen wij u het beste advies geven op het gebied van duurzaam wonen en hoe u kan besparen. Duurzaam Wonen Wijzer in Son en Breugel helpt graag mee aan een duurzame toekomst.

In de zomer koel blijven met een airco met splitsysteem

De klassieke airconditioning verbruikt niet alleen veel energie, ook wordt er bij het maken van deze airco veel gebruik gemaakt van schadelijke grondstoffen zoals kunststoffen en metalen. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu.

Tegenwoordig zijn er duurzamere airco’s op de markt. Een voorbeeld daarvaan is een airco met splitsysteem. Zo’n systeem heeft één gedeelte binnen en één gedeelte buiten. Dat koelt veel efficiënter dan een zogeheten monoblocksysteem, dat via een slang warme lucht naar buiten afvoert.

Daardoor gebruikt een airco met splitsysteem veel minder stroom en is dus minder milieubelastend. De adviseurs van Duurzaam Wonen Wijzer in Son en Breugel geven alle informatie die u nodig heeft bij de aanschaf van de juiste airconditioning.

Airconditioning Son en Breugel

Op andere manieren uw woning in Son en Breugel koel houden

Er zijn ook andere manieren om uw huis en uzelf koel te houden tijdens de warme zomermaanden in Son en Breugel, en daar heeft u niet per se een airco voor nodig.
Als u bijvoorbeeld een moderne vloerverwarming heeft liggen, is de kans groot dat u deze vloerverwarming ook kan gebruiken om te koelen. Voor vloerkoeling is het wel belangrijk dat de leidingen in een dicht patroon liggen. Niet elke vloersoort is echter geschikt voor een vloerkoeling. U kunt daarom ook overwegen om een aircooler te gebruiken. Een aircooler is combinatie van een airco en een ventilator. U kunt hem vullen met water of zelfs met ijs, en hiermee koelt en zuivert hij de lucht. Een aircooler verbruikt een stuk minder stroom dan een airco. U kunt altijd terecht bij Duurzaam Wonen Wijzer in Son en Breugel voor meer advies over het koel houden van uw woning.

Voor meer informatie kunt een terecht bij Duurzaam Wonen Wijzer in Son en Breugel

Wilt u graag meer informatie over de verschillen tussen koelen met een airconditioning en op een andere manier koelen? Duurzaam Wonen Wijzer helpt u graag opweg. Bel ons 085-3036525 U kunt ons ook altijd mailen met vragen info@duurzaamwonenwijzer.nl. De experts van Duurzaam Wonen Wijzer in Son en Breugel staan graag voor u klaar!

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk