CV installatie
Standaard HR CV
Bij deze optie wordt de huidige CV vervangen door een HR-CV. Deze zal een rendement verbetering van ongeveer 20% op het verbruik van m3 gas realiseren tov de huidige door zuinigere branders en betere isolatie. De huidige radiators en vloerverwarming kunnen hergebruikt worden
HR CV met warmtepompboiler en zonnepanelen
Een warmtepomp is voorzien van een buitenunit met de afmetingen van een forse airo. De techniek is namelijk hetzelfde als een airco alleen werkt hij omgekeerd. De warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht. Een Warmtepompboiler daarentegen is in basis een grote waterkoker met een compressor. De opgewekte kilowatt van de zonnepanelen wordt gebruikt om een 180, 240 of 300 liter vat met warm water te produceren. De COP (energie omzetting coëfficiënt) is daarbij erg belangrijk. De meeste warmtepompboilers hebben een COP van 3 of hoger. Dit houdt in dat voor elke kilowatt aan elektriciteit er 3 of 4 kilowatt aan warmte geproduceerd wordt. Dit water wordt ingezet om de directe vraag voor warm water in te vullen en de capaciteit van het opslagvat is dan ook direct te relateren aan uw verwachtte verbruik.
Typisch gezien kan een warmtepompboiler 70% tot 80% van het m3 gas verbruik voor warm water voorkomen en dit realiseren door gebruik te maken van de energie opgewekt door de zonnepanelen. Ook is het mogelijk om een uitgebreide versie te nemen met een cv-leiding in het vat verwerkt waardoor er ook nog eens 10% op de m3 gas verbruik van de CV bespaard kan worden.
ZELF SCHOUWEN
Met ons zelf schouwen document analyseert u staps gewijs uw woning. Ontdek welke aspecten van uw woning voor een duurzaamheid upgrade geschikt zijn. Op die manier kunt u voorbereid offertes aanvragen en voorkomt u dure miskopen.

Hybride HR CV-Warmtepomp met zonnepanelen
De volgende optie is de Hybride HR-CV Warmtepomp in combinatie met zonnepanelen en een buitenunit welke warmte uit de buitenlucht zal onttrekken. Bij deze optie zal de warmtepomp een deel van de opgewekte energie van de zonnepanelen gebruiken voor de bijverwarming van de CV en het tapwater als de buitenlucht te koud wordt. Als de warmtepomp niet genoeg energie krijgt in de winter of in de avonden dan zal de warmtepomp de kilowatturen van de energieleverancier gebruiken. Als zelfs dat niet genoeg is of er is na verwarming nodig omdat er te weinig warm water is voor de douche, dan zal de CV bijspringen.
De gemiddelde besparingen op het gas verbruik zal tussen de 60% en 90% liggen maar de kwh elektriciteit zal fors stijgen. Dit komt doordat dezelfde aantallen joules nodig zijn conform de berekeningen van de woning. Gemiddeld zal het kwh verbruik stijgen tussen de 1500 en 2500 kwh.
Ook zal er een onderzoek gedaan moeten worden naar de radiators in uw woning. Normaal gezien zijn de huidige radiators van een woning uit 1979 niet van voldoende capaciteit om te kunnen werken met laagtemperatuur verwarming (45c)
Waterzijdig inregelen
Waterzijdig inregelen van de cv-installatie kan altijd. Hierbij wordt er gekeken naar de waterbenodigdheden van de radiators in de woning en word de voorraad warm water in de CV hierop afgesteld. Een mooi voorbeeld is de waterkoker helemaal vullen en laten koken voor 1 kop thee. Dat is erg zonde van de energie en kan tot grote verliezen leiden. Gemiddeld gezien kan tussen de 15 tot 20% minder energie (gas voor een CV en kwh voor de warmtepomp) bespaard worden EN het comfort gevoel in de woning worden verhoogd.
Kennis en ervaring
Korte lijnen
Deskundig advies
Vakwerk