Dakisolatie

Uw dak isoleren

Een zeer belangrijk onderdeel van het isoleren van uw woning is uw dakisolatie. Warmte heeft van nature de neiging om naar boven te stijgen. Zo ook met de warmte in uw woning. De warmte trekt door naar de bovenverdiepingen en uiteindelijk naar de zolder. Wanneer u geen of een slechte dakisolatie heeft, zal de warmte al snel naar buiten trekken. Dit is jammer, want als u de warmte kunt behouden hoeft u de verwarming niet zo hoog te zetten. Met uw dak isoleren kunt u tot wel 25% energie besparen.

Dakisolatie binnenzijde

Een dak isoleren aan de binnenzijde wordt vaak geprefereerd voor bestaande daken. Het grote voordeel is dan namelijk dat u de dakbedekking gewoon kunt laten liggen. Dit scheelt bij het aanbrengen erg veel werk. Bij een hellend dak heeft u het voordeel dat de meeste dakconstructies zijn uitgevoerd met een spantenstructuur. Dit zijn houten balken die ondersteuning aan de dakconstructie geven. Deze balken kunnen uitstekend worden gebruikt om hiertussen isolatiemateriaal te plaatsen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een minerale wol, zoals glaswol. Deze minerale wollen zijn gemakkelijk op maat te snijden en goed en zonder kieren aan te brengen tussen de spanten. Om de isolatielaag af te werken, gebruikt u gipsplaten of panelen.

Dakisolatie buitenzijde

Een dak isoleren langs de buitenzijde mag misschien wat meer werk lijken, het heeft zeker wel voordelen. Een ideaal moment is bijvoorbeeld als u een totale dakrenovatie van plan bent uit te voeren. De dakbedekking zult u dan toch moeten laten verwijderen. Daarbij hoeft u geen verbouwing aan de binnenzijde uit te voeren. Heel handig als u bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder heeft, dat op deze manier onaangetast blijft. Ook de dakconstructie wordt met het dak isoleren aan de buitenzijde veel beter beschermd tegen vocht en weersinvloeden. Voor de buitenzijde wordt meestal gebruik gemaakt van stijve isolatieplaten. Deze platen zijn gemakkelijk en snel te leggen.

Een warme woning met dakisolatie

Wilt u ook af zijn van energieverspilling doordat warmte door uw dak trekt? Met dakisolatie voorkomt u dit en bovendien profiteert u van een behoorlijke besparing van uw energiekosten. Wij kunnen u hierbij helpen en uw dak voorzien van isolatie. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dak? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Subsidie

Vanaf augustus 2019 is het mogelijk om gebruik te maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Dit is een subsidie voor diegene die energiebesparende maatregelen toepast op zijn of haar woning. U heeft recht op deze subsidie als u minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen neemt. Naast dak isoleren subsidie kunt u ook kiezen voor vloer- of spouwmuurisolatie en zo profiteren van een lagere kostprijs.

Kosten

Uiteraard zal het dak isoleren wat kosten. Maar daar tegenover staat wel dat u enorm op uw energiekosten kunt besparen. Een dak isoleren is daarom zeker de moeite waard. De kosten zijn afhankelijk van onder andere het oppervlak, de wijze van isoleren, het gekozen isolatiemateriaal en de moeilijkheidsgraad. Voor het dak van binnenuit isoleren mag u uitgaan van een gemiddelde prijs van € 20,- per vierkante meter. Aan de buitenzijde isoleren is wat duurder. Hiervoor moet immers het dak beklommen worden en de dakbedekking moet eraf gehaald worden. Gemiddeld kost dit tussen de € 50,- en € 150,- per vierkante meter.

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk