EV-laders

Opladen elektrische auto

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt. Dit betekent ook dat er steeds meer manieren en plekken komen om jouw auto op te laden. Met de juiste EV-lader is dit een eenvoudig klusje. Je kunt ervoor kiezen om een openbare laadpaal te gebruiken, maar je kunt er ook zelf één aanschaffen zodat je jouw auto thuis kunt opladen. Tegenwoordig komen er ook steeds meer snellaadpalen beschikbaar. Handig voor onderweg als je in korte tijd weer genoeg accu wilt hebben om verder te kunnen rijden. Natuurlijk heeft elke manier van opladen zijn eigen voor- en nadelen.

EV-lader aan huis

Heb je een elektrische auto dan kan het handig zijn om zelf een laadstation aan te schaffen. Je kan jouw auto dan altijd thuis opladen wanneer het nodig is. Voordat je er één gaat aanschaffen moet je je bedenken welke eigenschappen hij moet hebben. Denk hierbij aan een enkele of dubbele laadpaal, een vaste stekker of wandcontactdoos, de laadcapaciteit en voor welk type stekker hij geschikt is. Heb je veel ruimte rondom je huis, dan kan je kiezen voor een laadpaal. Is de ruimte beperkt dan is een laadstation die je aan de muur kunt bevestigen een goede optie. Het nadeel van een eigen station is dat je natuurlijk zelf hierin moet investeren. Daar tegenover staat dan wel weer het gemak en dat je altijd je accu opgeladen kunt hebben!

EV Lader

Ben je benieuwd welke EV-lader het best bij jou past? Neem gerust contact met ons op, we adviseren je hier graag over!

Openbare EV-lader

Als je jouw elektrische auto wilt gaan opladen bij een laadstation in een openbare ruimte dan moet je beschikken over een aantal hulpmiddelen. Ten eerste heb je een laadstekker nodig die geschikt is voor jouw auto. Het kan een type 1 stekker of type 2 stekker zijn. Om een openbare laadpaal te activeren heb je ook een laadpas nodig. Hierop kan dan geregistreerd worden waar je hebt geladen en hoeveel stroom je gebruikt hebt. Zodra het contact met de stekker verbroken wordt, stopt ook de registratie. Wil je nog verder laden, omdat de stekker er per ongeluk uit is gegaan? Dan moet je opnieuw je laadpas presenteren. Een openbare laadplek kun je herkennen aan het speciale bord.

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk