Glasisolatie

Huizenbezitters kiezen vaker voor energiebezuinigende maatregelen

Woningeigenaren besluiten steeds vaker om energiebesparende maatregelen te nemen. Bekende ingrepen zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie, zonnepanelen installeren en het plaatsen van HR++ glas. Vooral de laatstgenoemde is populair. Isolatieglas, zoals HR++ glas ook wel genoemd wordt, heeft huiseigenaren namelijk flink wat voordelen te bieden. Wat is de meerwaarde om dit te plaatsen?

De voordelen van glasisolatie

De keuze voor glasisolatie is uiteraard vanuit het oogpunt van het milieu en klimaat een fijne en verstandige beslissing. Gezien de klimaatdoelen die er door de Europese Unie en Nederlandse regering zijn gesteld, loopt u nu alvast vooruit op toekomstige eisen en verplichtingen die er aan woningbezitters gesteld gaan worden.

  • zorgt voor betere isolatie
  • het glas is geluidswerend
  • u krijgt subsidie
  • beter voor het milieu
  • zonwerend

Subsidie voor glasisolatie

De thermische isolatie die HR++ glas plaatsen oplevert, leidt op termijn tot een interessante financiële besparing. Nog interessanter wordt het doordat u bij de gemeente aanspraak kunt maken op glas subsidie. Afhankelijk van de precieze regelingen in uw gemeente, kan de financiële tegemoetkoming erg aantrekkelijk zijn. Een subsidie dekt gemiddeld ongeveer 20 procent van de aanschafkosten van het glas. Hierdoor kunt u honderden euro’s besparen en uw glasplaten een stuk sneller terugverdienen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Isolatiewaarde

Ramen van HR++ hebben een goede u-waarde, wat betekent dat ze uitstekend isoleren. De u-waarde staat ook wel bekend als de warmtedoorgangscoëfficiënt, die aangeeft hoeveel warmte een bepaald materiaal doorlaat. Hoe lager dus de HR++ glas u waarde, hoe beter het glas isoleert. De HR++ glas u waarde ligt tussen de 1,3 en 1,6. En dat is een betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas van enkele jaren geleden. Dit standaard dubbel glas – ook wel bekend als thermopane – heeft een u-waarde van 2,8 en isoleert dus veel slechter dan glazen van HR++-niveau. Met HR++ gaat u dan ook aanzienlijk besparen op de energierekening vergeleken met thermopane. U kunt uitgaan van een nettobesparing van ongeveer 270-300 euro met HR++. Wilt u nog meer energie in huis vasthouden en de kou van buiten weren, dan is HR+++-glas de glassoort met de allergunstigste isolatiewaarde, namelijk 0,5 tot 0,9. Met HR++ of HR+++ gaat u dus aanzienlijk besparen op de gasrekening!

Geluidswerend

Een van de aantrekkelijke kanten van HR++ is verder dat het glas geluidswerend is. Zeker als u in een lawaaiige buurt woont met veel omgevingsverkeer of luidruchtige kinderen, is het aanmeten van nieuw glas een aangename maatregel. U merkt meteen na het plaatsen dat u minder last heeft van geluiden uit uw directe omgeving. Omgekeerd is het ook prettig dat geluiden binnenshuis gedempt worden en buiten minder goed tot niet meer hoorbaar zijn.

Zonwerend

Een van de prettige kenmerken van HR++ glas is het feit dat dit glas niet alleen akoestisch en thermisch prima isoleert. Maar ook geldt dat het zonwerend is. Dit heeft te maken met een speciale coating die op de glasplaten aangebracht is en uv-licht tegenhoudt. Dat betekent dat bij fel zonlicht het een stuk aangenamer toeven is in huis.

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk