Onderhoud en Garanties

Onderhoudscontracten voor airco en zonnepanelen.

Elk sterk elektrisch apparaat heeft onderhoud nodig. Alleen wat moet er precies gebeuren? Wanneer is het slim om onderhoud te plegen. Hoe lang kan ik wachten met een eerste beurt? Naar onze mening zijn onderhoud en garantie aan elkaar verbonden. Zo zijn dus ook onze onderhoudscontracten in elkaar gezet.

Hoe vaker er onderhoud gedaan kan worden, hoe langer de garantie.

Onderhoud aan een CV ketel is vaak logisch. Slechtere prestaties, brandgevaar en koolmonoxide zijn de meest voorkomende problemen zonder onderhoud. Maar zo is het ook met zonnepanelen.  De gehele opwekking en transport van elektriciteit heb je van de energie centrale naar je dak verhuist. Hiermee verhuis je dus ook de risico’s die dat met zich mee brengt. Onvakkundige installatie, werkdruk van monteurs en slecht ontwerp zijn de grootste redenen voor verzekeraars om bijvoorbeeld nu al in het commerciele segment eisen te gaan stellen aan het periodiek onderhoud van zonne-energie installaties. Het zal niet lang gaan duren voordat in het particuliere segment ook deze eisen gaan gelden.

Welke garanties en onderhoudscontracten bieden wij op onze zonnepanelen?

Wat zijn de verschillende garanties bij zonnepanelen ?

Fabrieksgarantie 
Dit is de periode waarin de fabrikant een nieuw paneel levert als er iets stuk gaat. Alle zonnepanelen worden geleverd met een bepaalde fabrieksgarantie. Onze minimum is 12 jaar en loopt door tot 35 jaar bij glas-glas. Onze omvormers hebben standaard 12 jaar garantie (uit te breiden naar 25) en op de optimizers zit ook 25 jaar garantie.

Vermogensgarantie
Dit is de periode waarin een bepaalde sterkte van het paneel wordt gegarandeerd. Dus een paneel van 360 wattpiek moet over 25 jaar minimaal 85% oftewel 306 wattpiek moeten kunnen behalen. Je mag dus verwachten dat panelen met 92% vermogensgarantie na 25 jaar een stuk meer kilowattuur opleveren dan die met 85% vermogensgarantie. Dit is de enige echte graadmeter van de kwaliteit van het product!

Installatiegarantie
Dit is de periode waarin de installateur zonder enige factuur voor voorrijdkosten of werkuren het herstelwerk van de garanties komt uitvoeren. Stelt u zich hetvolgende eens voor.

U zet uw auto voor de deur en rijd er 9,5 jaar niet mee. Hoe zou hij er uit zien? Zou hij nog rijden? Neem dezelfde auto en u laat elk jaar een grote beurt uitvoeren en de auto wassen. In welke auto zou u zich meer comfortabel voelen als u een lange rit voor de boeg heeft? Zodoende is het ook met onze installatiegarantie. Hoe vaker wij de installatie onderhouden, hoe langer wij garantie kunnen geven.
Onze installatie garanties beginnen bij 4 jaar en lopen tot 10 jaar. Meer dan voldoende om uw zonnepanelen meer dan eens terug te verdienen.

Opbrengst garantie Duurzaam Wonen Wijzer – Zonnegarant

Duurzaam Wonen Wijzer heeft diverse certificeringen. Al onze monteurs bezitten de benodigde nationaal erkende certificaten voor zowel de bouwkundig als elektrotechnische installatie van zonnestroom systemen.  Onze adviseurs bezitten de certificaten benodigd voor het erkennen van de expertise in het ontwerp van zonnestroom systemen. Daarnaast zijn alle monteurs van DWW ingeschreven in het InstallQ vakmanschap register. Desgewenst leveren we u de QBIS en INSTALLQ certificaatnummers om ons op te zoeken.

Maar wat is dan dat Zonnegarant?
Stichting Zonnegarant beantwoord de vraag :

Brengen uw zonnepanelen op wat u beloofd is?

Natuurlijk stoppen wij alle mogelijke kennis en kunde in het perfect afleveren van uw project maar wat als er toch iets in de kwh berekening niet goed is gegaan? Zonder kilowattuur garantie zal een installateur je dan op de kleine lettertjes wijzen in de leveringsvoorwaarden en heb je gewoon pech. Je zal dan niet je terugverdientijd behalen of je moet dure kilowatts inkopen om het verschil te compenseren. Dit is dus niet het geval bij Duurzaam Wonen Wijzer. Alle installaties kunnen worden uigevoedr met standaard kilowattuur garantie. Dit houd in dat je per kwartaal een prestatie analyse zal ontvangen en een email als je systeem uitvalt of minder presteert dan vergelijkbare systemen in de buurt. Wij krijgen deze berichten ook en gaan gelijk schakelen om het probleem te verhelpen. Mochten we onder de afgesproken aantallen kilowatts per jaar komen dan krijg je van Zonnegarant deze elk jaar automatisch op je rekening gestort zonder dat je zelf hoeft te gaan bellen met de installateur. Heel simpel! Ons Zonnegarant pakket kan gecombineerd worden met de comfort en comfort plus pakketten en is een eenmalige uitgave bij de installatie van het systeem.

Om deel te mogen nemen aan Zonnegarant heeft Duurzaam Wonen Wijzer moeten bewijzen dat onze producten Tier 1 zijn en onze financiële huishouding, monteur en ontwerp certificeringen en installatie processen op orde zijn. Niet elk bedrijf kan dit zeggen en daar zijn wij dan ook trots op. Wij kunnen de Zonnegarant opbrengst garantie leveren bij al onze installaties!

Installatiegarantie Duurzaam Wonen Wijzer – Garantiefonds ZonZeker

Ok, ik krijg dus een nieuw paneel of optimizer of omvormer volgens de fabriekgarantie. De installateur reageert snel en klimt zonder extra kosten het dak op om de vervanging te plaatsen volgens de installatiegarantie. Maar wie zegt dat mijn installateur dan nog bestaat?  De markt is zo grillig en de daden van cowboys zijn veelvuldig in het nieuws!
Garantie fonds ZonZeker (SGZZ) beantwoord de vraag:

Wie gaat mijn zonne-energie systeem herstellen als mijn installateur failliet is?

Garantiefonds ZonZeker licht al haar leden door op betrouwbaarheid, financiele status en certificeringen. Het aangeboden protfolio aan panelen, omvormers en andere producten wordt goed onderzocht op de mogelijkheid tot overname door andere installateurs in het netwerk. Zodra 1 installateur welke aangesloten was bij ZonZeker er mee ophoud, dan nemen de andere installateurs uit het netwerk de installatiegarantie verplichting over. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkend zonne-energie systeem zonder extra kosten qua onderhoud. Wij bieden ZonZeker optioneel aan zodat u zelf de keuze kan maken!

Onderhoudscontracten en garanties bij aanschaf van een airco

Net zoals bij de zonnepanelen bieden we langer garantie op een airco als hij vaker onderhouden wordt. Maar als je dit doet icm een onderhoudscontract voor de zonnepanelen dan kunnen we natuurlijk wel wat korting geven omdat we de werkzaamheden kunnen combineren. Vraag ernaar bij de bezoekende adviseur!

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk