Spouwmuur Isolatie

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur isoleren is een maatregel die vandaag de dag steeds vaker wordt uitgevoerd. Er is ook veel meer aandacht voor hoe woningen zo energiezuinig mogelijk gemaakt kunnen worden. Energieverspilling is namelijk erg slecht voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Uw woning isoleren is één van de belangrijkste maatregelen om een energiezuinige woning te creëren. Aangezien de muren een groot oppervlak van uw woning beslaan, spreekt het voor zich dat u met de spouwmuur isoleren van een behoorlijke energiebesparing kunt profiteren.

Voordelen

Het warmteverlies door de buitenmuren zal met spouwmuurisolatie aanzienlijk afnemen. De warmte blijft dus in de woning behouden, waardoor u de verwarming gerust wat lager kunt zetten. Door minder te stoken heeft u ook minder energiekosten. Gemiddeld kunt u wel 5% tot 10% op uw energierekening besparen. Een logisch gevolg is dan ook dat het binnenklimaat veel aangenamer zal zijn. U zult minder last hebben van temperatuurverschillen en tocht maakt geen kans meer om uw woning binnen te komen. Niet alleen in de winter profiteert u met spouwmuurisolatie. In de zomer zal de isolerende laag er juist voor zorgen dat warmte niet uw woning binnenkomt. Zo houdt u met spouwmuurisolatie een koele woning in de zomer. Tenslotte is spouwmuurisolatie niet alleen thermische isolatie, maar ook akoestische isolatie. U zult veel minder last hebben van geluiden die van buitenaf komen.

Nadelen

Naast de vele voordelen moet u ook rekening houden met enkele nadelen. Dit is ten eerste de prijs van de spouwmuurisolatie. Het is best wel een investering. Gemiddeld genomen zult u uw investering weliswaar binnen 5 tot 8 jaar terug verdienen, maar u moet wel eerst een investering doen. Maar staar u niet blind op de prijs alleen, want spouwmuurisolatie is de investering zeker waard. Een van de andere spouwmuur isoleren nadelen is dat menig huishouden de woning wel goed isoleert, maar weinig aandacht aan ventilatie schenkt. Juist met een goed geïsoleerde woning is isolatie zeer belangrijk. Soms wordt het laten isoleren van de woning als oorzaak gezien van vochtproblemen in huis. De daadwerkelijke reden is dat vocht door het aanbrengen van isolatie niet meer de woning uit kan, omdat er geen goede ventilatie is aangebracht. Ventilatie en spouwmuurisolatie gaan daarom altijd samen.

Gratis advies

Wilt u uw spouwmuur isoleren in de regio Eindhoven, Tilburg of Den Bosch? Dan zijn wij uw lokale partner die u hierover gratis adviseert. Wij selecteren voor u de meest betrouwbare en kosteneffectieve partij om energiekosten te besparen.  U mag van ons betrouwbaar consultancy verwachten en kunnen u ook behulpzaam zijn bij andere isolatiewerkzaamheden, zoals vloerisolatie of dakisolatie. Neemt u daarom contact met ons op als u komende winter van een behaaglijke woning wilt profiteren.

Op welke wijze de spouwmuur isoleren?

Wanneer de woning in aanbouw is, kan isolatiemateriaal gemakkelijk als isolatieplaten in de spouw aangebracht worden. Maar dit kan natuurlijk niet bij een bestaande spouwmuur. Het achteraf de spouwmuur isoleren moet met parels gebeuren. Deze zogenaamde parels zijn een soort van piepschuimkorrel die in de spouwmuur worden geblazen. Uw spouwmuur isoleren met parels gaat snel. Er worden in de buitenmuur in de voegen gaten geboord waardoor de parels ingeblazen kunnen worden. Ook isoleren met purschuim is een optie.

Spouwmuur

Spouwmuur isoleren prijs

De prijs van spouwmuurisolatie is vooral afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal en het aantal vierkante meters aan spouwmuur. Wanneer u besluit om uw spouwmuur te isoleren met parels, dan kunt u uitgaan dat de gemiddelde spouwmuur isoleren prijs rond de € 15,- tot € 30,- per vierkante meter. Dit is inclusief arbeidsuren en waarbij er van uitgegaan wordt dat de spouwmuur gemakkelijk te bereiken is.

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk