Vloerisolatie

Met een geïsoleerde vloer een comfortabele woning

De vloerisolatie is niet alleen aan te raden om uw woning duurzamer te maken en om zodoende minder energie te verbruiken. Voor menig woning is het isoleren van de vloer ook een noodzaak. Veel woningen zijn voorzien van een kruipruimte. Vanuit de kruipruimte kan kou en tocht uw vloer koud laten aanvoelen. Een koude vloer is erg onaangenaam en tast het woongenot aan. Het voelt bijvoorbeeld erg koud aan als u met blote voeten over de vloer loopt en voor kinderen die op de vloer spelen zal het niet aangenaam en gezond zijn. De verwarming hoger zetten heeft geen nut, want met de kou vanuit de kruipruimte blijft uw vloer koud aanvoelen.

Voordelen van vloerisolatie

Met vloerisolatie gaat warmte niet verloren en geniet u van een warme vloer. U hoeft de kachel niet meer hoger te zetten. Hiermee bespaart u op jaarbasis toch al snel enkele honderden euro’s. Ook ‘s winters behoudt vloerisolatie zijn warmte, waardoor de stookkosten ook in de winter mee zullen vallen. Met vloerisolatie in combinatie met andere vormen van isolatie, zult u de energielabel van uw woning verhogen. Dit heeft tot gevolg dat ook de waarde van uw woning zal stijgen. Tenslotte kunt u gemakkelijk een bestaande vloer isoleren. Dit gaat snel en is goedkoper dan u misschien wel denkt.

  • een warme vloer
  • werkt geluidswerend
  • bespaar op energiekosten
  • help mee aan een duurzame wereld

Subsidie voor vloerisolatie

Sinds september 2019 is het mogelijk voor particulieren en VVE’s om in aanmerking te komen voor subsidie van de Nederlandse overheid. Dit heet Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Hieronder valt ook vloer isoleren subsidie, dakisolatie subsidie voor spouwmuur en voor het plaatsen van hoogrendementsglas. Voorwaarde is dan wel dat u minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen treft. Met deze subsidie kunt u toch behoorlijk besparen op uw investering in vloerisolatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw vloer isoleren en hoeveel dit kost? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Bovenzijde of onderzijde

U heeft de keuze bij vloer isoleren om de bovenzijde te isoleren of de onderzijde. Bij de onderzijde gaat het eigenlijk om de bovenkant van de kruipruimte. Beide methodes hebben zo hun voor- en nadelen. Bij het isoleren van de kruipruimte zelf, zal voorkomen worden dat de kou in aanraking komt met de vloer. Anderzijds is het aanbrengen van de isolatie wel lastiger en wordt u beperkt in uw keuze voor isolatiemateriaal. Uw vloer isoleren van de bovenzijde is veel gemakkelijker en sneller. De kou uit de kruipruimte zal uiteraard tot aan de onderkant van de vloer komen, maar de isolatie zal de kou tegenhouden.

Geluidswerend

Vloerisolatie heeft niet alleen gevolgen voor de warmte. U bereikt met vloerisolatie ook een akoestische isolatie. Ook al heeft u geen onderburen, loopgeluiden kunnen door de constructie van de woning wel doorgegeven worden naar de buren aan de zijkant. Met een vloer isoleren wordt het geluid veel meer gedempt en zullen loopgeluiden door de buren niet of in veel mindere mate te horen zijn.

vloerisolatie

Kosten

Het isoleren van de vloer behoort tot één van de meest goedkope isolatiemethodes. Uiteraard moet u rekening houden met de oppervlakte van uw vloer en arbeidsuren. Gemiddeld genomen zullen de kosten ongeveer uitkomen op € 2.000,- Dit is dan inclusief arbeidsuren en btw. Daarbij kunt sinds 2019 de vloer isoleren kosten laten dalen als u gebruikmaakt van subsidie.

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk