Warmte en Koeling
Warmte en koeling
Als u naar uw energie rekening kijkt valt u waarschijnlijk op dat de kosten van het gasverbruik voor verwarming en warm water tussen de 65% en 75% van het totaal ligt. De echt grote stappen kunnen dus gemaakt worden met het reduceren of het slimmer inrichten van uw warmtebenodigdheden. De uitdaging zit hem in de complexe samenwerking tussen uw warmte afgifte systeem, de geïnstalleerde warmte opwekkers en de aanwezige warmte verliezers. Deze moeten goed in kaart worden gebracht en worden afgestemd op uw verbruikersprofiel. Het doel is dan ook om de juiste investeringen te doen om een verlaging van de energierekening of een verbetering van het energielabel te realiseren.
Duurzaam Wonen Wijzer is EPA-W getraind (Energie Prestatie Adviseur – Woningen) en kan door de hoge certificeringen, kennis gebieden en vertrouwde partners uw gehele woning gas-loos laten maken. Aan het einde van het traject passen we het energielabel voor u aan en afmelden hem af. Met andere woorden: We bewijzen dat wat we uitgevoerd hebben, ook het gewenste resultaat heeft gehad!
Warmtepomp
Hoe werkt een warmtepomp? Afhankelijk van het soort pomp dat u heeft, onttrekt de pomp warmte uit de lucht, het grondwater of uit de aarde. Deze warmte moet het huis in getransporteerd worden en geschikt gemaakt worden om de woning te verwarmen. Dit gaat met behulp van koelvloeistof. De warmte komt in een compressor terecht waar de warmte wordt samengeperst. Vervolgens gaat de warmte door naar een condensor. De condensor zorgt ervoor dat de warmte wordt afgegeven aan de verwarmingsinstallatie in de woning en waarmee u de woning kunt verwarmen. Daarna start het proces weer opnieuw.
- Goede isolatie status van vloer, spouw en dak nodig.
- Vloerverwarming is aan te raden maar niet noodzakelijk.
- U gaat meer elektra verbruiken.
- Hybride variant geschikt voor 70% van alle woningen.
- Een warmtepomp kan ook koelen in de zomer.
Zonnepanelen en warmte en koel techniek
Een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van zonnepanelen is het rendement van de panelen, de prijs-kwaliteitverhouding en de hoeveelheid panelen. Maar hoeveel extra panelen heb je nodig om de warmtepomp, boiler, airco en/of infraroodpanelen duurzaam te kunnen laten draaien. Ons uitgebreide onderzoek “Roadmap naar een duurzame woning” zal naast de meest optimale combinatie van warmte- en koeltechniek ook de extra investering aan zonnepanelen duidelijk maken. Zo bent u voorzien van een compleet verhaal en weet u op voorhand waar u of de hypotheek verstrekker mee moet gaan rekenen.

Airconditioning
Je hoort wel eens “Hoe beter je isoleert, hoe beter je ventileert” en dit is ook waar. Maar waar je met een super geïsoleerd huis huis ook rekening mee moet houden is dat de warmte niet alleen slecht kan ontsnappen in de winter maar ook in de zomer. Dit is waarom in de nieuwe energielabel structuur bij nieuwbouwhuizen ook een vereist koelvermogen aanwezig moet zijn. Dit om oververhitting in de steeds warmer wordende zomers te voorkomen. Bijna 40% van onze zonnepanelen klanten koopt tegelijk bij ons ook een airco. Wij leveren Mitsubishi, LG en Daikin in wand, plafond en muur modellen.
Hedendaagse airconditioners zijn voorzien van een zogenaamde inverter. Dat houdt in dat hij ook warmte kan afgeven. Door een goed opgesteld warmteverlies plan kunt u de airco ook gebruiken om de warmtepomp te ontlasten of het gasverbruik bij een hybride versie te verminderen. Wij zien dan ook de airco als een uitstekend middel om het comfort in de zomer te verhogen en kosten te besparen in de winter.
Infrarood Panelen (IR en NANO-IR)

De infrarood en nano infrarood technieken verschillen in golflengte. De korte golf infrarood panelen verwarmen oppervlakkig waar de lange golf infrarood dieper in het oppervlakte doordringt. Objecten zoals tafels stoelen en banken zullen hierdoor ook opwarmen. De infrarood panelen zijn beschikbaar in plafond en wand modellen en kunnen het best horizontaal worden geplaatst. De plafond units zie je vaak in slaapkamers waar men horizontaal op bed ligt en de warmte goed verdeeld zal zijn op kantoren zal eerder gekozen worden voor een muur plaat. Door slimme techniek te gebruiken is het mogelijk om de overtollige energie uit zonnepanelen, welke normaal aan het net teruggeleverd worden, te gebruiken om de IR panelen extra te laten verwarmen wanneer nodig. Laat ons u helpen met het ontwerpen van een mooie balans in de energiehuishouding.
Kennis en ervaring
Korte lijnen
Deskundig advies
Vakwerk