Warmtepomp Helmond

Verduurzaam uw woning in Helmond

Langzaamaan moet Nederland van het gas af en daarom moeten alle Nederlandse huizen duurzamer worden, zo ook in Helmond. Daarom wordt er gezocht naar alternatieve mogelijkheden voor de klassieke cv-ketel op gas. Duurzaam Wonen Wijzer adviseert u graag met al uw vragen over het verduurzamen van uw woning in Helmond. Wij helpen u graag met het in kaart brengen van uw huidige en toekomstige verbruiksprofielen.

De meeste werkzaamheden doen wij zelf met onze eigen professionele monteurs. De rest laten wij uitbesteden aan onze vertrouwde partners. Een goed alternatief voor een gas werkende cv-ketel is een warmtepomp. Er zijn verschillende soorten pompen op de markt die energie halen uit de lucht, de aarde of uit het grondwater. Wilt u graag advies over de warmtepompen? De adviseurs van Duurzaam Wonen Wijzer staan voor u klaar.

Hoe werkt een warmtepomp?

Afhankelijk van wat soort pomp u heeft, haalt de pomp warmte uit de lucht, het grondwater of uit de aarde. Deze warmte wordt vervolgens getransporteerd en geschikt gemaakt om uw woning in Helmond te verwarmen. Bij dit process wordt er geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en daardoor bent u ecologisch en verantwoord bezig. U kunt ervoor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen of te huren. Het huren werkt dan hetzelfde als bij een cv-ketel. Hierdoor hoeft u niet in één keer een grote investering te doen.

Warmtepomp Helmond

De verschillende warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen met ieder zijn eigen kenmerken. Een waterpomp op gas, is een pomp die u kunt gebruiken in combinatie met een gas werkende cv-ketel. U gebruikt dan alsnog gas, maar wel tot 70% minder. U heeft ook een volledig elektrische warmtepomp. Deze maakt geen gebruik van gas. Uw elektriciteitsrekening kan hier wel van omhoog gaan. Een andere warmtepomp is een luchtwarmtepomp. De belangrijkste kenmerk van een luchtwarmtepomp, is dat deze de buitenlucht als bron gebruikt. Een luchtwarmtepomp is voorzien van een buitendeel dat alle warmte uit de lucht onttrekt. Wanneer de warmte wordt afgegeven aan water om radiatoren en/of vloerverwarming te verwarmen, wordt er gesproken van een lucht-water warmtepomp. U heeft ook de keuze uit een warmtepomp is een lucht-lucht warmtepomp. Deze warmtepomp geeft warmte en koeling via de lucht af. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een warmtepomp? Duurzaam Wonen Wijzer in Helmond helpt u met een vrijblijvend advies om erachter te komen welke warmtepomp het beste bij uw woning past.

Overweegt u het aanschaffen of huren van een warmtepomp? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Wilt u graag geld besparen en overweegt u een warmtepomp te kopen of te huren? Zoek dan niet verder! Duurzaam Wonen Wijzer geeft u het best advies op het gebied van warmtepompen. Bel ons voor informatie 085-3036525 U kunt ons ook altijd mailen info@duurzaamwonenwijzer.nl.
Duurzaam Wonen Wijzer in Helmond geeft het beste advies over het aanschaffen van een warmtepomp!

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk