Zonne-energie

Zonne-Energie

Met zonne-energie zijn er veel mogelijkheden om uw huis energie neutraal te maken, kosten te besparen én bij te dragen aan een beter milieu. Wist u dat uw dak met zonnepanelen per vierkante meter gauw 250 kwh per jaar kan opleveren? Maar wist u ook dat u met dezelfde vierkante meter ook gauw 750 kwh aan zonne-warmte kan opvangen? Dat is de kracht van de zon! Wij adviseren u graag over welke zonne-energie technieken er mogelijk en rendabel zijn voor uw woning.

Er zijn op dit moment een enorm aantal merken zonnepanelen actief op de Nederlandse markt. En elk merk heeft weer tientallen soorten en maten panelen. Geen wonder dat onze klanten vaak door de bomen het bos niet meer zien. Wij helpen onze klanten dan ook het meest door ons eenvoudige keuzemenu.

Standaard leveren wij nette zwarte panelen voor elk daktype of veldopstelling. Maar in sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij een platdak, wanneer er geen direct zicht is op de panelen, is het kosteneffectiever om voor een blauw paneel te kiezen. Als niemand ze ziet waarom dan niet kiezen voor een paneel met dezelfde garanties maar met een hoger wattpeak vermogen en een lagere aanschaf waarde.

Duurzaam Wonen Wijzer is hoog gecertificeerd. Zo zijn wij ISSO gecertificeerd voor het ontwerp van en de bouwkundige en elektrotechnische installaties van zonne-energie systemen. We zijn certified Solaredge en Enphase installateur en hebben diverse zonnepanelen fabrikanten certificaten. Natuurlijk beschikken we ook over de benodigde VCA- en veiligheidscertificaten. Daarnaast is ons in-dak systeem waarbij de dakpannen vervangen worden door zonnepanelen, A2 gecertificeerd tegen brandgevaar wat steeds vaker een vereiste gaat worden door de verzekeraars.

PVT systeem

Maak dubbel gebruik van de beschikbare vierkante meters op uw dak door zonnepanelen te combineren met zonneboiler techniek. Zonnepanelen worden ingezet om stroom op te wekken. Een zonneboiler maakt gebruik van de zonne-warmte om uw tapwater te verwarmen. Een PVT systeem (PhotoVoltaicThermal) is een zonnepaneel met daarachter een zonnecollector welke aangesloten zijn op een warmtepomp. De energie die is opgewekt door de zonnepanelen wordt gebruikt om het verwarmde water in de collector rond te pompen en de warmtepomp te voeden. Hierdoor is er geen luide buitenunit nodig welke een traditionele lucht-water warmtepomp wel nodig heeft. De collector panelen zien er precies hetzelfde uit als de gewone zonnepanelen waardoor er een mooie strakke installatie te maken is. Een PVT systeem vereist wel, net als elke andere warmtepomp, een goed geïsoleerd huis maar kan ook in hybride vorm gekoppeld worden met een bestaande CV installatie voor genoeg capaciteit in de koude maanden. U zal dus nooit zonder voldoende warmte zitten.

Een ander groot voordeel is dat de zonnepaneel kant van een PVT paneel gekoeld wordt door de collector aan de achterkant. Hierdoor worden winsten van ruim 10% meer kwh uit de zonnepanelen behaald!

Warmtepomp-boiler

Een warmtepomp boiler is in feite een grote energiezuinige elektrische waterkoker. Vaak installeren we deze in combinatie met zonnepanelen. Het overschot aan energie van de panelen kunnen we dan, door gebruik te maken van slimme techniek, gebruiken om het vat extra te verwarmen. Dit is een stuk kosten effectiever dan het overschot tegen laag tarief terug te leveren aan het net als salderen dadelijk verdwenen is. De warmtepomp-boiler kan daarnaast met diverse andere duurzame technieken geïntegreerd worden. Bijvoorbeeld door de ventilatie lucht via een warmte-terug-win (WTW) spiraal in de boiler of thermische platen te gebruiken welke een deel van de zonne-warmte opvangen. Het voordeel ten opzichte van een zonneboiler is dat als de maximale temperatuur is bereikt, de energie van de zonnepanelen voor andere doeleinden ingezet kan worden. Het rendement per vierkante meter op uw dak wordt dus verhoogd!

Zonneboiler

Als u een cv-ketel heeft, dan zal in de regel uw water worden opgewarmd door middel van gas. Maar net zoals u met zonnepanelen uw huis kunt voorzien van schone energie van de zon, kunt u dit ook bereiken met het verwarmen van uw leidingwater. Hiervoor kunt u een zonneboiler gebruiken.

De zonneboiler werkt als een normale boiler, maar u gebruikt geen gas of elektriciteit. Uw water wordt opgewarmd door de zon. Hiermee bent u milieubewust bezig en wordt uw energierekening lager. Het warme water wordt getransporteerd naar een opslagvat waarmee uw woning wordt voorzien van warm tap water.

  • Kennis en ervaring
  • Korte lijnen
  • Deskundig advies
  • Vakwerk