Zonnepanelen

Maak gebruik van zonne-energie

Een van de meest duurzame maatregelen die u kunt treffen om te besparen op energiekosten is door gebruik te maken van zonne-energie. Met zonne-energie zult u niet alleen  energiekosten besparen, zonne-energie is  goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Waar moet u allemaal op letten als u zonnepanelen op uw dak wilt laten installeren? En uiteraard wilt u weten wat de kosten zijn en of u uw investering kunt terugverdienen.

De voordelen

Zonnepanelen hebben veel pluspunten vergeleken met conventionele soorten energievoorziening. De meerwaarde van zonnepanelen ligt niet alleen in de financiële besparing die ze opleveren. Zo hebben zonnepanelen ook een lange levensduur en hebben de panelen weinig onderhoud nodig.

 • Kosten besparen met zonnepanelen
 • Meehelpen aan een duurzame wereld
 • Onafhankelijk worden van de energie leverancier
 • Waardevermeerdering van uw woning of bedrijf

Onze zonnepanelen in 2023

Een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van zonnepanelen is het rendement van de panelen, de prijs-kwaliteitverhouding en de hoeveelheid panelen. Wij voorzien u van alle informatie. Denk hierbij aan het rendement en het aantal panelen dat op het dak van uw woning of bedrijf past. Wij adviseren u over de verschillen tussen de panelen en omvormer technieken, installeren de panelen binnen 4 weken en verzorgen voor u het onderhoud.

Serieel geschakeld

Zijn de zonnepanelen serieel geschakeld, dan is er sprake van een gesloten systeem waarin alle zonnepanelen met elkaar zijn doorgekoppeld net als bij een snoer kerstboomverlichting. Maar net als bij een kerstboomverlichting hoeft er maar een paneel in storing te vallen en het gehele systeem valt uit.

Het voordeel van serieel geschakelde zonnepanelen is dat het geen extra onderdelen nodig heeft zoals optimizers of micro omvormers. Hierdoor is het gehele systeem vaak goedkoper. Serieel geschakeld is niet in alle situaties aan te bevelen. Is er bijvoorbeeld veel sprake van schaduwvorming op je zonnepanelen, dan beïnvloed dit het vermogen van alle panelen tezamen. Er hoeft maar één paneel minder energie op te wekken die daarmee ook het vermogen van de overige panelen beïnvloed.

Gebruik dit systeem dus als de zonnepanelen de gehele dag volop van de zon kunnen profiteren zonder schaduwvormingen.

Parallel geschakeld

Parallel geschakelde zonnepanelen werken anders. Er wordt met dit systeem gebruik gemaakt van optimizers. Dit zijn kleine kastjes die direct achter ieder zonnepaneel worden geplaatst. Hierdoor kan elk paneel zijn eigen spanning en wattage leveren aan de omvormer. Een verminderend vermogen in één zonnepaneel door bijvoorbeeld schaduw of vogelpoep heeft geen invloed meer op de andere zonnepanelen. Hierdoor is een parallel geschakeld systeem van zonnepanelen met optimizers  geschikter om te plaatsen als je ook maar een klein beetje schaduwvorming op je dak hebt.

Micro omvormers

De stroom die door de zon wordt opgewekt is niet geschikt om voor onze huizen te gebruiken. Het is namelijk gelijkstroom. Wij gebruiken juist wisselstroom. De stroom moet dus omgezet worden van gelijkstroom naar wisselstroom. Dit proces vindt plaats in de centrale omvormer. Dit is een kastje die in of buiten de woning geplaatst wordt en waar alle panelen op aangesloten zijn.
Bij de micro omvormers heb je geen centrale omvormer meer maar enkel een kabel direct naar de panelen met daaronder een klein omvormertje. De zogenaamde Micro omvormer zal de gelijkstroom van het paneel direct omzetten naar wisselstroom welke in het huis te gebruiken is. Deze techniek zorgt er ook voor dat schaduw of vervuiling op een paneel niet de andere panelen kan beinvloeden.

Welke omvormer zonnepanelen past het beste bij uw wensen?

De keuze voor welk type omvormer bepaald een groot aantal zaken in uw zonnepanelen installatie. Maar welke omvormer past nu het beste bij uw wensen en eisen? Zonder al te veel in de techniek te duiken geven wij je hieronder de belangrijkste aspecten van de verschillende omvormers welke wij leveren.

Seriele omvormer – Goodwe

Kosten van het systeem      Laagste
Omgaan met schaduw       – 
Monitoring                         –
Smart grid ready               – 
Eenvoudig uitbreiden         – 
Veiligheid                           – 
Garantie                             – 5 tot 10 jaar

Parellelle omvormer – Solaredge

Kosten van het systeem      Midden
Omgaan met schaduw       – 
Monitoring                         – 
Smart grid ready               – 
Eenvoudig uitbreiden         – 
Veiligheid                           –
Garantie                             – 12 tot 25 jaar

Micro omvormer – Enphase

Kosten van het systeem      Hoogste
Omgaan met schaduw        – 
Monitoring                          – 
Smart grid ready                – 
Eenvoudig uitbreiden          – 
Veiligheid                            –
Garantie                              – 25 jaar

Onze zonnepanelen in 2023

Wat is belangrijk bij het uitzoeken van zonnepanelen?
Wij hebben de belangrijkste aspecten van onze zonnepanelen samengevat.
Je moet weten wat de productgarantie is, de vermogensgarantie en waar ze in elkaar gezet zijn. Met deze informatie kan je een goede vergelijking maken.
Wij helpen u graag bij een dieper gaande analyse van de verschillende wattages en redementsvergelijkingen.

Montage materialen en dakbevestiging

ESDEC “Pure Black” platdak systeem

Het mooiste zonnepanelen montage systeem voor een platdak dat wij kunnen leveren is het ESDEC “Pure Black” systeem.

 • Zijkappen zwart poedercoat
 • Achterkappen zwart poedercoat
 • Verbindingsbuizen zwart poedercoat
 • Tussen- en Zijklemmen zwart poedercoat

Van der Valk platdak systeem

Het meest rendabele zonnepanelen montage systeem voor een platdak dat wij kunnen leveren is het Van der Valk platdak systeem.

 • Ook verkrijgbaar in schans en tuin opstelling!
 • Aluminium frame
 • Met of zonder zijkappen
 • Met of zonder weggewerkte ballast dragers

Van der Valk Schuindak systeem

Het van der valk schuindak systeem bestaat uit zwarte tussenklemmen, zwarte eindkappen op de profielen en optioneel ook geheel zwarte profielen.

 • Geen haak achter de pan lat maar apart lat met geschroefde beugels.
 • Verankering van de zonnepanelen aan sterkste delen van het dak ipv de zwakste
 • Voor platte-, beton-, sneldek pannen
 • Wij installeren niet op shingles of leistenen daken.

Aesthetica “In-Dak” systeem

Een van de meest aantrekkelijke manieren van zonnepanelen installeren is het Aesthetica In-Dak systeem. Hierbij vervangen de zonnepanelen de dakpannen en sluiten ze mooi aan.

 • Brandklasse A2 (praktisch onbrandbaar) door steeldeck scheiding van dakconstructie en zonnepanelen
 • Aelex inleg systeem voor panelen
 • Enkel voor REC panelen met Solaredge optimizers en omvormer

Veilig verwijderen van de dakpannen

Installatie van Steeldeck metalen scheiding dakconstructie en zonnepanelen

Solaredge optimizers met vlamboogdetectie voor een veilige installatie

Naast elektriciteit ook kan de zon ook warmte leveren!

Vlakke plaat zonnecollector

De vlakke plaat zonnecollector is een zonnecollector die op het eerste oog veel lijkt op een zonnepaneel waarmee je elektriciteit opwekt. Zoals de naam al doet vermoeden is de collector een vlakke plaat. Onder de vlakke plaat zitten buizen met water die opwarmen zodra er zon op de vlakke plaat valt. Het opgewarmde water stroomt vervolgens via de buizen naar het voorraad.

Een vlakke plaat zonnecollector is vlak en egaal zwart. Veel huiseigenaren kiezen voor dit type collector omdat ze dit mooier vinden dan vacuümbuis of heat pipe. De vlakke plaat zonnecollector is ook te gebruiken in een zogenaamd zonnedak. Een zonnedak bestaat uit zonnepanelen en/of zonnecollectoren die als dakbedekking gebruikt worden. Als u het dak gaat vervangen kan dit financieel aantrekkelijk zijn omdat u dan minder dakpannen nodig heeft om het dak mee te bedekken.

Vacuümbuis en Heatpipe

Een vacuümbuis zonnecollector wordt ook wel een heat pipe genoemd. Een vacuümbuis zonnecollector bestaat uit meerdere dubbelglas buizen die vacuüm gezogen zijn en waarop een warmtevasthoudende coating is aangebracht. Door de vacuümbuis loopt water die opgewarmd wordt door de invallende zonnestraling. Het verschil met een vlakke plaat collector is dat de goede isolerende werking van de buizen ervoor zorgen dat de warmte beter wordt vastgehouden vergeleken met een vlakke plaat zonnecollector.

In de winter en bij bewolking of mist behaalt een vacuümbuis zonnecollector een hoger rendement dan de vlakke plaat zonnecollector. Als u warm water wilt gebruiken voor het verwarmen van uw woning dan is de vacuümbuis zonnecollector de beste oplossing. Een nadeel ten opzichte van de vlakke plaat collector is dat het maximale vermogen (warmte) dat opgewekt kan worden lager is. Dit is vooral in de zomer te merken wanneer een vlakke plaat zonnecollector een hogere warmte opbrengst heeft.

PVT-panelen

Heeft u een klein dak en wilt u warmte en elektriciteit opwekken? PVT (Photo Voltaïsch Thermisch) is een techniek waarmee men warmte en elektriciteit tegelijkertijd opwekt. Een PVT systeem is in feite een zonnepaneel bovenop een zonnecollector. Het zonnepaneel zorgt voor de elektriciteit en de zonnecollector zorgt voor de warmte. Een voordeel van dit systeem is dat het veel ruimte bespaart en hiermee de energieopbrengst per m2 verhoogt op het beschikbare dakoppervlak. De totale efficiëntie van een PVT systeem ligt zo’n 40% hoger dan een zonnepaneel. Financieel gezien is een PVT paneel op dit moment minder aantrekkelijk dan de twee los staande installaties (zonnepanelen en een zonneboiler). Dit komt doordat de prijs van een PVT paneel nog erg hoog ligt. Het is een vrij nieuwe techniek die in ontwikkeling is en de prijzen zullen de aankomende jaren verder zakken.

Heeft u voldoende ruimte op het dak van uw huis? Dan kunt u de systemen beter los van elkaar aanschaffen. Heeft u weinig (zonnig) dakoppervlak? Dan kan een PVT systeem erg interessant zijn. Met een PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar er wordt ook warm water mee gemaakt. Het dak krijgt nu dus een dubbelfunctie er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden.

 • Professionele kennis en expertise
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid
 • Maatwerk advies
 • Service en ondersteuning

Zonnepanelen laten plaatsen in de omgeving van BestBoxtelGemertHelmondLaarbeekNuenenOirschotRosmalenSchijndelSon en BreugelUden of Veghel? Neem dan contact met ons op. Woont u ergens anders? Ook dan helpen we u graag!